Sosyal Medya

Güncel

ABD’den dokunulmazlık çıkışı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Türkiye'deki milletvekili dokunulmazlığı yasasının onaylanmasıyla ilgili konuştu.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Türkiye'deki milletvekili dokunulmazlığı yasasının CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından onaylanmasıyla ilgili olarak, “Åžunu yine söylemek istiyorum, bu deÄŸiÅŸiklik Türkiye genelinde ifade özgürlüğü üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olacak. Biz bundan çok endiÅŸe duyuyoruz" dedi.

''KAYGILARIMIZI İLETECEĞİZ''

Mark Toner, baÅŸkent Washington'da düzenlediÄŸi basın toplantısında kendisine konu ile ilgili yöneltilen soruları yanıtladı. Türkiye'deki milletvekili dokunulmazlığı yasasının CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan tarafından onaylanmasıyla ilgili olarak sorulan bir soruya Toner, “Demokratik toplumlarda ilk ilke, yasalar önünde eÅŸitliktir ve yasalar kapsamında korunmalıdır. Biz siyasi konuÅŸmalarda olmak üzere, ifade özgürlüğünün korunması gerektiÄŸine inanıyoruz. Bu kural, ülkenin yurttaÅŸları tarafından seçilmiÅŸ politikacılar için de geçerlidir ve onların konuÅŸmalarını da içerir. Türk hükümetine konuyla ilgili kaygılarımızı ileteceÄŸiz" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.